Cube Self Storage, Molesey

 
 

PROJECT SUMMARY

Cube Self Storage Centre, Molesey

This is a new self-storage centre built on the site of a vacant factory. Sunder Architects were commissioned to do a feasibility study to analyse the possibility to convert the existing factory to accommodate storage units. The results of the feasibility study showed that the layout of the structure made it difficult to produce a storage unit layout that would be financially viable. As a result, the decision was made to demolish the existing structure to make way for a new purpose-built self-storage centre. Care was taken to reduce the industrial/commercial nature of the building with the use of warmer materials. The corner facing the main road features a cutaway glazed section to provide legibility to the most prominent edge. The design includes coloured panels to provide articulation to the south and east facades.